Crosstalks

12/04/2016 - Redelijk Eigenzinnig - Lezing Module Levenslang en duurzaam bewegen

Info

Date: 
12 Apr 2016
Place: 

Huis van de Mens, Sainctelettesquare17, 1000 Brussel

In deze lezing zal worden stilgestaan bij maatschappelijke en individuele aspecten van levenslang en duurzaam bewegen. Vragen zoals welke maatschappelijke evoluties zien we op macroniveau en in onze directe omgeving; welke invloed hebben deze veranderingen op het milieu en op onze (al dan niet actieve) levensstijl. Welke trends, vaak vertrekkende vanuit technologische evoluties, beïnvloeden de duurzaamheid van onze omgeving om in te bewegen? Wat verandert er met het lichaam gedurende een mensenleven als we (a) te weinig, (b) voldoende of (c) teveel of te specifiek bewegen? Welke functies en betekenissen heeft bewegen op onze fysieke, mentale en sociale gezondheid om levenslang ons lichaam als een lust i.p.v. een last te ervaren en duurzaam oud(er) te worden?

Programme: 

19.00-21.00h.:

Lezing door Prof. Dr. Paul De Knop: 'Komt er ook sleet op mijn lijf als ik niet beweeg?'

(c) Bernadette Mergaerts

 

Op 26 april 2016 vindt in het kader van deze lezing ook een debat plaats.

Registration

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’ dienen zich in te schrijven voor deze lezing.

Klik hier voor de online registratiemodule op de website van Redelijk Eigenzinnig

 

 

 

Bios / Slides

Prof. Dr. Paul De Knop is rector aan VUB, gewoon hoogleraar aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie en gespecialiseerd in sportsociologie en sportbeleid.